Tampere – Petsamo – Rivitalo

5h, k, 2 ask.-/monitoimih., kph, wc, s, kellari, p, at, 143 + 70 + 16 = 229 m2 ja reilusti vinttitilaa
Kaupinkatu 19

Arvokohde, upea sijainti, 1950-luvun arkkitehtuuria parhaimmillaan.

Litukanpuiston ja siirtolapuutarhan välittömässä läheisyydessä sijaitsevat nämä Petsamon rivitalot, jotka tamperelaiset tuntevat myös nimellä Litukan rivitalot sekä ”miljoonatalot”. 1950-luvulla valmistuneiden talojen asuntoja pidettiin jo tuolloin poikkeuksellisen suurina. Rakennusten rapattujen julkisivujen ulkovärit ovat kalkkimaalattu pastellisävyin asuntopareittain vaihdellen.

Asunnon sisätilat jakautuvat kolmeen kerroksen ja lisäksi on iso vinttitila. Eteishallista on kulku suureen huoneiston levyiseen olohuoneeseen. Huomio kiinnittyy suuriin ikkunoihin, jotka luovat vahvan visuaalisen yhteyden olohuoneen ja puutarhan välille. Lämmin autotalli sijaitsee heti pääsisäänkäynnin vieressä.

Taloyhtiön rakennukset rajoittuvat etelässä Omakatuun, pohjoisessa entiseen Ahdinkatuun ja lännessä Kaupinkatuun. Ympäristö on kauniisti hoidettu ja puistomainen. Rakennusten ”kainaloon” muodostuu kookas puustoinen puistopiha. Huoneistojen piha-alueet erottuvat toisistaan pensasistutuksin.

Kaupinkatu 19 ja Omakatu 32 – 36 sijaitsevat rakennukset ovat rakennustaiteellisesti arvokas ja kaupunkikuvan säilymisen kannalta tärkeä kokonaisuus. Ne muodostavat maisemallisesti merkittävän puistomaisen kokonaisuuden nykyisen kaupunkirakenteen sisälllä. Alue rakennuksineen onkin asemakaavassa suojeltu. nbsp;

MYYTY

Katso lisätietoja tästä!

Anne LKV
050 372 3133  I  anne@annelkv.fi
FB: Anne LKV I Linkedin: @AnneLKV I Twitter: @AnneLKV
www.annelkv.fi

Anne LKV Oy
Puutarhakatu 16 B 6. krs.
33210 Tampere

Jaa kavereillesi!